Voel je fit met Verofit

Voedingsadvies

Orthomoleculair voedingsadvies

Bij het Orthomoleculaire Voedingsadvies wordt door middel van het aanpassen en aanvullen van voeding (en voedingsstoffen) gezocht naar oplossingen om het lichaam zo gezond en optimaal mogelijk te laten functioneren. Er is immers geen cel in je lichaam die zonder voedingsstoffen kan werken.

Waarom en hoe zijn de klachten ontstaan en hoe kan je het weer herstellen? Ook wordt gekeken naar inspanning (beweging) en rust (slapen). Hoe werken de organen en systemen? Welke voedingsstoffen zijn goed voor je en welke voeding kan je beter niet eten? Waarom hebben zoveel mensen diabetus melitus (suikerziekte), hooikoorts, astma, schildklierproblemen, huidziekten enz. Een verandering van je eetpatroon kan wonderen verrichten!

Paleo voeding

Het oerdieet of paleodieet. “Dieet” staat in dit geval voor een voedingsverandering en niet voor een tijdelijke aanpassing. Met het oerdieet grijp je terug naar voeding waar ons lichaam wat mee kan. Dus niets uit de fabriek: pakjes, zakjes, blikjes, dozen, enz.. Hier zitten vaak stoffen in om de inhoud lang houdbaar te houden of de smaak te versterken.

Verder zeer weinig of geen graanproducten, granen zijn niet geschikt voor het lichaam en bevatten schadelijke stoffen, saponinen en lectinen. Ook koemelk-producten zoals kaas, yoghurt en dergelijke zijn niet erg gezond. Ze bevatten veel casseïnen, wat slijm veroorzaakt. De lange eiwitstrengen zijn moeilijk verteerbaar voor ons lichaam.

Gezond genieten

Wat je wel zou kunnen eten is veel groenten, wat noten, zaden, beetje fruit. Vlees (biologisch of wild), vis en schaal- en schelpdieren. Je ziet, er blijft nog genoeg over! Op deze site kun je (in de menubalk) voorbeelden vinden van weekmenu’s die ik heb samengesteld uit wat ik dagelijks eet. Je kunt natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar recepten op de vele site’s die er zijn over paleo of oervoeding.

Wil je een afspraak maken voor voedingsadvies, neem dan contact met me op via email of stuur me een appje.

Afspraak maken?

Een sessie boeken kan hier en is super makkelijk. Klik op de button, kies een dag en een tijd die jou het beste uitkomt en dan zien we elkaar in de praktijk. Ik kijk naar je uit.

Boek een massage

Een sessie boeken kan hier en is super makkelijk. Klik op de button, kies een dag en een tijd die jou het beste uitkomt en dan zien we elkaar in de praktijk. Ik kijk naar je uit.

Graag tot ziens!

Mijn massagepraktijk is een plek waar je kunt ontspannen en je los en soepel weer verder kunt. Aandacht voor iedere klant, mensen concreet helpen, luisteren en oprecht zijn, dat is wie ik ben en waar ik voor sta. Blijf niet rondlopen met pijn. Ik kan je wellicht helpen en ontvang je graag in mijn praktijk.